shutter island

tonight blir det romantic dinner och bio med hjärtat.
vad vi ska äta vet jag inte än men vi ska iaf se shutter island med hela familjens filmidol leonardo dicaprio.
maten då?
jag är sugen på spanskt...
...eller indiskt...
...eller italienskt.

fuck it, jag är gravid och är därmed sugen på allt.



härligt

det börjar äntligen gå upp för mig att jag inte jobbar längre.
det börjar äntligen gå upp för mig att jag kan sova tills jag vaknar imorgon.
och imorgon.
och imorgon...

det är en härlig känsla.


bettan the bloggdogg

det har varit knas med bloggsidan typ hela dagen men äntligen funkar den!!

mössan är färdig och både jag och bettan modellade med varierande resultat. jag ville inte vara med på bild egentligen, det nytvättade håret till trots, och bettan ser mest ut som en raggamuffin.



min lilla bloggdogg



det blev lite garn kvar, kanske räcker till handledsvärmare.
skall ju upp 06:00 och kolla hockey så då måste jag ju ha nåt att pilla med...


ja, det kan man tycka

stickar en underbar mössa i merino-silke-garn från peru.
bild kommer när den är klar, tror bettan får vara modell eftersom jag inte har tvättat håret.
man kan tycka att det borde vara lättare/bättre/fräschare om jag tvättade håret och modellade istf att låta stackars hunden posera. man kan tycka det, men det är mycket man kan tycka.

skall ut på långpromenad med hjärtat och bettan idag tror jag, får passa på när det är sol ute och stormen har lagt sig. det verkar tjatigt, jag vet, men jag kan inte sluta förundras över hur mycket snö det är. jag har ALDRIG sett såhär mycket snö i göteborg. never.
jag blir lite nostalgisk och önskar att alla kommande vintrar blir lika snöiga som den här för jag vill att mitt barn också ska få veta hur det är att åka pulka, kasta snöbollar och ramla runt i snö utan att för den skull behöva åka till nordligare breddgrader (typ allt ovanför norrköping).

annars är det mest letande på nätet efter fina och praktiska babylösningar som kan användas i vår lilla tvåa.
har hittat en gunga som verkar alldeles underbar att ligga i. men tyvärr kostar den säkert miljoner och kommer bara användas under en liten liten tid så jag vete tusan om det är värt pengarna. det är mycket som känns så just nu, herregud, dom är ju bebisar så kort tid att man inte kommer hinna använda allt man vill köpa.
så det är liksom inte värt det.
kan man tycka.




men den är himla smart och säkert superasskön.

nu, kaffe och stickning.


fångad av en stormvind.

schlager är svensk musik när den är som sämst.
jag förstår inte vad som har hänt med schlagern de sista åren och egentligen bryr jag mig inte heller. men det var faktiskt bättre förr. då var det 10 eller 12 låtar som tävlade EN gång och man utsåg EN vinnare och förlorarna fick inga andra chanser. så som en tävling skall se ut.
nu är det tusen tävlingar med två vinnare i varje och de som inte är bäst får försöka igen.
varför?
ingen tyckte ju att de skulle gå vidare första gången, skulle man helt plötsligt ändra sig?
nej, det hela handlar naturligtvis om att tjäna pengar. svt drar in lots of kosing på alla som ringer in och röstar.
jag tycker det är sorgligt.



så här såg det ut är allt var som det skulle...


igår när jag och hjärtat hade varit på stan i snöstorm (det är faktiskt nästan snöstorm) träffade vi en medelålders man när vi var på väg över gatan med alla andra som kom från vagnen. han var påpälsad från topp till tå och helt plötsligt stannade han mitt i vägen, slog ut med armarna och precis som ett uppgivet litet barn sade han:
jag längtar efter våren!!!

stackarn.
men det är faktiskt nästan storm ute. cykelstället utanför porten syns inte längre, vi har en upptrampad gång på ca 30 cm från porten ut till gatan men den blåser igen hela tiden. bettan kan inte gå i snön för då hittar vi henne inte. faktiskt. det är lite galet.
men jag klagar inte för jag behöver inte åka bil, jag behöver inte skotta snö, jag behöver inte åka tåg (spank the lord for that!!) och jag behöver inte oroa mig för hur jag skall ta mig ill jobbet! jag
 kan stanna inne och pyssla och planera, dricka kaffe och ägna mig åt min lilla familj.

life is good.


katten musen tiotusen

snön vräker ner och jag tycker att det är härligt!
idag ska jag och andreas ner på stan och köpa en ny mus för den förra har katten ätit upp.
precis som det skall vara i naturen.

kanske hittar nåt sött i babyväg också...


os-galenskap

jag gick på havandeskapsledighet i tisdags och har inte fattat än att jag ska vara ledig i ungefär 1.5 år. det kommer nog ta sin lilla tid att förstå det.
men vad händer när man blir ledig?
man blir ju sjuk.
det slår aldrig fel. man jobbar och jobbar och sen när första dagen på semestern kommer så däckar man som en klubbad säl. samma sak gäller tydligen med annan ledighet. igår var jag så förkyld att jag knappt visste vad jag hette och idag är det ännu värre!
men som tur är har min kära plockat upp tjocka madrasser från källaren och bäddat framför tv:n så vi kan ligga dygnet runt och kolla på os, gosa med djuren, pilla på datorn och snora. livet är inte så tokigt ändå...

det är konstigt, aldrig har jag varit så intresserad avos som jag är i år. annars brukar det bara vara hockeyn som lockar men i år har jag med spänning följt både alpina grejer och CURLING!
höjdpunkten var häromkvällen när jag fastnade framför herrarnas snowboard cross och bara vågade titta med ett öga för att det var så spännande. jag kom i säng väldigt väldigt sent. det förånade mig, kan jag säga, för jag har väl aldrig kommit i säng för sent på grund av SPORT!!??

nåja.
nu ska jag dricka kaffe och kolla på os-repriser!


RSS 2.0