trädgårdsdrömmar

idag såg jag den, den första fjärilen!!
den var stor och gul och alldeles nyvaken.
vi tog en långpromenad till gamlestaden med bettan för att lämna tillbaka filmer och handla lite mat. vi tog vagnen tillbaka hem för min rygg höll på att gå av. men vägen dit var helt underbar, 14 grader varmt och soooool så det sjöng om det!
lycka.

blir jäkligt sugen på en egen trädgård när det är sånt här väder.
det här skall jag bland annat ha:













det kommer bli najs.


datenight

andreas får passa sig ikväll, han har fått konkurrens av två andra män

ben & jerry

new york super fudge chunk har jag ätit förut, det är en väl beprövad klassiker medan chunky monkey är en ny bekantskap. vi kommer nog tycka om varandra.





annars är det en väldigt slö dag i det gustafssonska hemmet, precis som det ska vara på en lördag.
pratade med min kära auntie som hade tokshoppat på loppis idag och jag blev himla sugen jag också. bland annat hade hon köpt en brun rosaljung-tupp som jag blev väldigt nyfiken på.
jag har lite delade känslor och åsikter om rosaljung-pryls, en gång i tiden tyckte jag inte om dem alls. det var ju så tantigt... men nu har jag kommit till insikten om att jag faktiskt gillar dem, om de är ENFÄRGADE. speciellt tycker jag om vita, bruna eller turkosa prylar. men det får för den sakens skull inte bli för mycket av detta heller, då stora samlingar porslinsgrejer, enfärgade eller flerfärgade, är väldigt väldigt tantigt...

rosaljung-pryl jag gillar på temat brunt:



en rosaljung-pryl på samma tema som jag INTE gillar:






tusstussilago




tyvärr är bilden tagen med mobilkameran, därav den sugiga kvalittan,  men jag tror att även en blind åsna kan se att det är årets första tussilago!!!
(iaf där jag bor)
nu är det vår, vare sig man vill det eller ej.
nu längtar jag bara efter årets första fjäril!


dallas

godaste salladen hittills:


nån typ av sallad, kanske machésallad eller babyspenat
1 kaiserpäron i tunna skivor/bitar
parmaskinka
stekt/grillad halloumi
många rostade pinjenötter
ringla över lite akaciahonung och ev. balsamvinäger

smarro.

det var dagens mattips, godnatt.


begåvat

idag har smartjulia varit riktigt begåvad.
min kärlek åkte iväg för ett möte nyss som ska vara mellan 14-18 och hans mobil var inte laddad, därför tog han med sig laddaren. detta gjorde han efter att han kommit på och frågat mig om jag behövde den. jag sade att min mobil var helt död men jag behöver inte ladda den för vem ska jag ringa??
så han tog med sig laddaren och åkte iväg.
för vem skulle jag behöva ringa?

förlossningen kanske??!!

inte för att det på något vis är dags men med min sedvanliga tur/otur (beror på hur man ser det) så skulle det mycket väl kunna hända nåt idag bara för att det är högst olämpligt...så nu sitter jag här och kniper och svettas för glatta livet. för visst vill jag föda så snart som möjligt men idag skulle det vara väldigt dumt att föda innan klockan 19:00.


när livet är skönt






2012

jag hyrde tre filmer igår som vi får ha en vecka. jag hittade två som jag ville se och den sista var en absolut nödfilm som jag egentligen inte ville se men jag ville ändå få ihop tre stycken.

2012.

vilken utomordentlig skit.
den håller på as i write men jag kan inte se klart eländet. ändå brukar jag inte vara den som ger upp en film när jag väl börjat titta, men det här gick bara inte. jag tittade på klockan på dvdn när den hade gått i 1h3min. när jag trodde att det hade gått ytterligare en halvtimma tittade jag på klockan igen men då stod den bara på 1h7min. det hade bara gått 4 minuter.
men det är ju trots allt en katastroffilm och vad vet jag, katastrofminuter kanske är mycket mycket längre än vanliga minuter...

slutsats: se den inte.


påskafton

idag är det påskafton.
IDAG ska jag köpa ett påskägg med godis.
det är enda sättet jag ska fira påsk på.
jag är inget stort fan av påsken.

tacka vet jag julen, då får man iaf paket.


i can hear your heartbeat

har varit och storhandlat idag. skönt att få det gjort men det är ett helvete när man väl gör det. nä, jag skojar bara, jag älskar att bli påkörd i knävecken av klimakteriekossor med kundvagnar precis innan påsk.
jag önskar nästan att det hände lite oftare.

dagens låt är chris rea - i can hear your heartbeat.
rysmyser varje gång och jag vet att det inte är många som håller med.

skall sy lite bordstabletter idag, tänkte jag. för ett bra tag sedan, i somras tror jag, köpte jag asabasamycket stuvtyger på ikea som sedan bara legat där (som de ibland måste få göra, mogna till sig lite). kanske skall sy nån smart förvaringsgrej till badrummet också. förvaringsutrymmer kommer ju att behövas...
skall även tömma garderoben i hallen på pet-flarror så att den kan användas som just garderob och vi får lite mer plats i klädkammaren. behöver också rensa och göra fint på balkongen...

men behöver jag verkligen göra allt idag?
nej.
jag gör en kopp kaffe istället.


RSS 2.0