fina dumprojekt

nu jäklar skall här virkas!

med dessa garner...



skall jag virka den här filten:



HALLÅ!!!
den är så fin att man nästan går av...
det kommer nog ta sin lilla tid men det gör inget eftersom garnet är flerfärgat och ingen ruta blir lik den andra. alltså tar det inte så lång tid att virka, eftersom det är just rutor, plus att eftersom garnet är flerfärgat och ändrar sig hela tiden alltefter man virkar så hinner man inte riktigt tröttna!
very smart!

med en liten skurkunge som ganska ofta kräver ganska odelad uppmärksamhet så behöver jag stick- och virkprojekt av den lite mindre sorten, alltså är rutor och små sockor alldeles utmärkt!
i somras fick jag en kasse med finfina restgarner av finaste auntie och dessa små nystan passar alldeles utmärkt till just babysockar.
dessa är under arbete:



eftersom mönstret var passar till ettåringar och sigge snart bara är ett halvår så fick jag förkorta och förminska och modifiera tills det blev bra. men eftersom min son har fötter som en liten hob (minus håret) så passar dessa små runda sockar alldeles jättebra!

småprojekt är bra.
de tar inte så lång tid, man kan lägga ifrån sig det nästan när som helst men framförallt kräver det inte så mycket tankeverksamhet.
det är bra.
för som mamma till ett litet monster så måste man tänka och koncentrera sig och vara med hela dagarna. därför är det fett najs att ha ett alldeles hjärndött mönster att gå efter.
bra.

nu blir det kaffe och sedan lek på mattan med den nya favoriten:
barnmatsreceptochrådsamlinghäftet från BVC.
kul lek...
fast det är klart, sigge kanske också behöver hjärndöda lekar som inte kräver så mycket tanke efter att ha hållit koll på en snurrig och virrig mamma hela dagen?


RSS 2.0