varsågod, Sverige.
nu har jag suttit här och upptäckt att i recept efter recept för aioli så är det vanligt att man bara ska blanda vanlig majonnäs med vitlök.
HUR GOTT ÄR DET?!
inte alls, säger jag, alltså ska jag nu lära Sverige hur man gör en GOD aioli.
tag en skål och ställ på en fuktig, väl urvriden disktrasa på diskbänken.
lägg i två rumsvarma äggulor och vispa upp dem, helst med ballongvisp.
häll i rapsolja, droppvis, och vispa tills du tror att du skall bli tokig, det tar nämligen en stund innan det tjocknar.
vispa sedan till önskad konsistens (man måste verkligen vispa HELA tiden), samtidigt som du droppar i olja, det går åt ca 1½-2 dl.
efter det pressar du i vitlök tills du är nöjd,
saltar (ganska lite behövs) tills du är nöjd,
droppar i tabasco och citronsaft tills du är nöjd
och vips! så är det klart!
SJUKT MYCKET GODARE ÄN KAVLIMAJONNÄS!!!
ett tips är även att ha i finhackad grön chili.
varsågod, Sverige.
Låter mums!! Fattas bara lite bröd fisksoppa och massa vin!!!?? Krams
keke: ja, eller på HAMBURGARE!!!! puss